droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Oud nieuws

Kantoor
27 Dec 2016

Ik vond een kantoor. Al leek het of het mij vond, want het is precies waar ik naar zocht. Hier schrijf ik mijn boek af.
Knitterary Night vol
28 Nov 2016

De Knitterary Night van afgelopen vrijdag was warm en gezellig en Ja, Wol zat vol. 27 januari 2017 is er weer een kans. Dan met een speciale gast: Sanneke van Hassel. Ik lees die avond een nieuw verhaal en geef dan de leunstoel aan Sanneke. Zij leest dan de rest van de tijd voor uit haar werk.
Ja, Ja, Wol
21 Nov 2016
Het is weer tijd voor de Knitterary Night! Koude avonden, lekker onder je eigen sjaal zitten terwijl hij langer en langer wordt. Komende vrijdag lees ik weer voor bij Ja, Wol. De kaartjes vliegen weg, wil je erbij zijn, klik hier.
Kinderboekenmarkt
10 Oct 2016
Op 16 oktober lees ik voor tijdens de Kinderboekenmarkt in Den Haag. De rest van de tijd bevrouw ik de stand van BoekieBoekie, samen met Jet Manhro.
Scenes van een boek #3
05 Sep 2016


Scenes van een boek #3
'Het schrijven van die roman beslaat inmiddels een vijfde van je leven,' zei een vriendin vrijdag tegen me. Tja, dat is waar en ik werk er nog steeds, -oke, weer- met plezier aan.
Twee jaar geleden maakten Maritta Versnel en ik samen Scenes van een boek #1 waarin het hele boek op de vloer ligt. Ik word nog steeds op feestjes aangesproken op die rol zwart papier.
Een jaar later kwam Scenes van een boek #2 waarin Maritta en ik op zoek gaan naar geschikt weiland voor een filmset.
Nu is het tijd voor Scenes van een boek #3 waarin ik in volledige afzondering werk aan de tweede versie. Ik was deze zomer twee weken te gast in het Literaturmuseum Haus Nottbeck. De tweede versie is een feit!

Alle filmpjes zijn gemaakt door CandyGo
Boekenkrant
08 Jul 2016

In de Boekenkrant van Juli 2016 staat een stuk over Boek&Leeswinkel het Witte Huys, waar Saskia en ik al twee keer te gast waren voor de Knitterary Night on tour, met actiefoto. Klik op de foto voor het leesbare artikel.
Bosch & de Jong is jarig
25 Jun 2016
Boekhandel Bosch & de Jong wordt 1 jaar! Dat moet gevierd worden. Er is een feestelijk programma met dichters en schrijvers. Van 15:00-19:00 is het onrustig op de Kaap. Ik lees een kort verhaal.
Schrijft
15 Jun 2016
De zomer is lang. En uitermate geschikt om te schrijven. Dat ga ik dan ook doen.
Annureling
11 Jun 2016
Tot mijn spijt gaat de cursus in Spanje dit jaar niet door. Soms loopt het anders in het leven dan verwacht. Ik zie u graag bij de volgende gelegenheid terug op de berg.
Weiland
09 Jun 2016

Met dank aan de stilte is de volgende versie van mijn boek op een oor na gevild. Ik weet nu dat Duitse slakken bleek zijn, je een kamer vol woorden kunt hangen en de avonden daar gevuld zijn met aangenaam licht.
Concentratie
19 May 2016
Van 20 mei tot en met 3 juni werk ik in afzondering aan mijn roman. Omringd door gras en appelbomen.
Ik beantwoord alleen dringende mails.
Schrijven in Spanje
16 May 2016
Tot mijn spijt is de cursus geannuleerd. Ik zie u graag volgend jaar op de berg.
Van 6 t/m 13 augustus geef ik les in Spanje. Elke dag schrijf je aan een verhaal. Aan het eind van de week heb je 1 kort verhaal geschreven en 100 ideeen voor nieuwe. Alle info vind je hier.

Ans: 'Aanrader!!!'
Jeroen: '5 bruikbare tips per minuut.'
Gerard: 'Een van de leukste en leerzaamste weken van het jaar!'
Wegens succes herhaald
01 May 2016
Breien of haken en luisteren naar mijn verhalen terwijl ik ze voorlees. Het kan nog een keer op 13 mei in Boek & Leeswinkel Het Witte Huys, te Rhoon. Saskia van Ja, Wol neemt haar hutkoffer vol aaibare bolletjes mee. Foto's van de vorige editie vind je hier.
BoekieBoekie Spektakel
24 Apr 2016
BoekieBoekie hangt nog steeds in de Kunsthal! Daarom is er op 7 mei (de zaterdag van het laatste weekend) het BoekieBoekie Spektakel. Kom met het hele gezin knutselen en luisteren naar verhalen en gedichten. Ik ben er ook, en lees mijn lievelingsgedicht... Alle info vind je hier.
Wired Festival
10 Apr 2016
Het Wired Festival is een festival voor jongeren in Rotterdam. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april geven Sanneke van Hassel en ik er een workshop verhalen schrijven bij de prachtige foto's van De Kracht van Rotterdam.
Wat is er op een foto te zien als je nog beter kijkt, waarvan gaat je fantasie op hol, en hoe maak je een verhaal? Kom luisteren en meedoen. Het beste verhaal wordt gepubliceerd!
De Schakel
09 Apr 2016

De Knitterary Night haalt de voorpagina van De Schakel, het nieuws- en advertentieweekblad voor Albrandswaard! Klik op de foto voor het leesbare artikel.
Knitterary Night on tour in Rhoon
02 Apr 2016


Foto Ronald Hooijmeijer

De eerste Knitterary Night on tour was op 1 april in Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon. Een fijne locatie, boeken, taart en een hutkoffer vol wol. De pers was ter plaatse en maakte een sfeerreportage.
Wegens succes herhaald
Op 13 mei aanstaande is de tweede Knitterary Night on tour bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys. Alle informatie vind je hier of hier.

BoekieBoekie 100
21 Mar 2016

Illustratie Jesse Strikwerda

De ongelofelijke avonturen van Jules Verne.
BoekieBoekie bestaat 100 nummers en 25 jaar! Ter ere van dat jubileum is er in de Kunsthal een BoekieBoekie tentoonstelling. Die werd op 19 maart geopend met de uitreiking van de stArt Award 2016.
Mijn Jules Verne gedicht 'Langzaam door de lucht', is een uittreksel van het boek 5 weken in een luchtballon op rijm. Lees het hier.

Boekenweek
07 Mar 2016
De boekenweek wordt een feest:
Zaterdag 12 maart, bibliotheek EDE met de Duitse dichters lezen uit ons brievenboek
Zondag 13 maart, café de Hommel VLAARDINGEN een nieuw kort verhaal testen op een argeloos publiek.
Vrijdag 18 maart, Ja, Wol ROTTERDAM de Knitterary Night waar ik werk lees van Alice Munro en nog een nieuw verhaal van eigen hand test.
Zaterdag 19 maart, Kunsthal ROTTERDAM lees ik voor bij de verjaardag van BoekieBoekie!
Vierde Knitterary Night
10 Feb 2016
Op vrijdag 19 februari is bij Ja, Wol weer een nieuwe Knitterary Night. Dit keer lees ik naast eigen werk ook hele afschuwelijke, verontrustende, maar zeer fijne verhalen van Manon Uphoff.
Voor kaartjes en info kijk hier.
Extra extra extra
10 Jan 2016
In de Kunsthal in Rotterdam is op dit moment de tentoonstelling ‘Insteken, omslaan, ... Breiwerk van Chanel tot Westwood’. Een inspirerend overzicht van modebreiwerken uit de 20e en 21e eeuw.
Op zaterdag 17 januari zijn Saskia van Ja, Wol, en ik uitgenodigd om een Knitterary Noon te verzorgen. Hoe leuk is dat? Er zijn die middag meer 'breigerelateerde activiteiten' en wij zijn er dus ook. Van 15:00-17:00. In het ArtLab. Met als vanouds: koffie, thee en homemade lekkers. Info hier.
3 nieuwe Knitterary Nights
01 Jan 2016

Het is zo leuk om te doen, we gaan door!
Op vrijdag 22 januari, vrijdag 18 februari en op vrijdag 19 maart organiseren Ja, Wol en ik 3 spiksplinternieuwe Knitterary Nights. Ik lees die op die avonden naast eigen werk ook werk van mijn eigen lievelingsschrijvers.
Klik op de poster voor een grote poster. Schrijf je hier in.