droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Oud nieuws

Literaire marathon Passionate Bulkboek
07 Sep 2021
Op 1 en 2 oktober 2021 is de literaire marathon van Passionate Bulkboek. Passionate Bulkboek bestaat 30 jaar en 300(!) schrijvers komen in deze marathonsessie voorbij. 
Bij Puur literatuur, op 2 oktober van 12:00-13:00 lees ik voor. Kom live of online kijken. 
Het korte verhaal
01 Sep 2021
Met Sanneke van Hassel samen praat ik een hele avond over het schrijven van korte verhalen. Natuurlijk lezen we ook voor. Op 20 september van 20:00-22:00 in de bibliotheek van Katwijk. Deze avond komt tot stand met hulp van de steunmaatregel van de Schrijverscentrale. 
Chris Natuurlijk
15 Aug 2021
Op 14 augustus stond Chris Natuurlijk een uur lang in het teken van de Tweede Maasvlakte. Jet Manhro en Cris Vemer nodigden me uit om mijn gedicht voor de Zandwacht voor te lezen op de radio. Ik maakte het gedicht Zandwacht in 2015 in opdracht van BoekieBoekie. Het gedicht staat op de informatieborden langs het strand. Ik vertelde erover in Chris Natuurlijk. Het was leuk om te zien hoe het nu met het beeld en mijn gedicht gaat. 
Kleinste Poesiefestival der Welt
02 Aug 2021
Zaterdagavond, 31 juli, trad ik op in Dortmund, Duitsland. Ik las gedichten in het Duits en Nederlands. Ze verschenen eerder in het prachtige Duitse Literaire tijdschrift Offenes Feld
De avond werd georganiseerd door Ralf Thenior, hij las zelf ook. Jürgen Brôcan, Sibylle Klefinghaus, Ivette Vivien Kunkel, Arnold Maxwill, Jutta Richter en ik lazen voor.
Lang geloofde ik niet dat het echt door zou gaan, maar gewapend met extra formulieren en QR-codes, bereikte ik Dortmund was er voor het eerst in anderhalf jaar echt publiek. Thuiskomen.
Schrijfweken verplaatst naar 2022
29 Jul 2021
De schrijfweken in Spanje en Italie worden verplaatst naar 2022. Hou de website in de gaten voor meer nieuws. 
De creatief schrijven week in Italie is van 1-8 juni 2022.
Voor de week verhalen schrijven in Spanje volgt zsm een nieuwe datum. 
Nieuwe verhalenbundel
08 Jul 2021


Voor het eerst in anderhalf jaar was ik op de uitgeverij. Het was er net zo fijn als vroeger. Ik tekende met een duivenveer het contract voor mijn nieuwe verhalenbundel Zand in alles.
Den Haag FM tipt Draaidagen
30 May 2021
In het boekenprogramma Het Woordenrijk van 30 mei op Den Haag FM wordt Draaidagen getipt voor de boekenweek.
Edith de Gilde over Draaidagen
'Het is een zeer ambitieus thema dat Bianca heeft gekozen. Ze slaagt er in het verhaal overtuigend te vertellen. Het boek nadert de diverse romanfiguren dicht op de huid maar wordt nergens larmoyant of sentimenteel. Doe jezelf een plezier en lees Draaidagen.’
YouTube Live
13 May 2021
Op uitnodiging van de Online Open Ateliers las ik op 12 mei een avondje voor uit mijn werk. Paul Breddels interviewde mij over Draaidagen en over mijn kleine kunst. Ik las voor uit Draaidagen en nieuwer werk. Het werd een mooie avond. Het gesprek van een uur is hier op YouTube terug te kijken.  
Open Online Ateliers
08 Apr 2021
Tot mijn grote verrassing ben ik gevraagd mee te doen met Online Open Ateliers. OOA is een kunstenaarscollectief dat over Europa verspreid is en dat in het coroniale tijdperk een vlucht maakt. Van Griekenland tot Zweden, maar ook gewoon in Groningen of Rotterdam, overal zitten kunstenaars in hun atelier en kun je bij ze op bezoek op 18 april. 

Op 18 april van 12:00-16:00 doe ik voor het eerst mee en is iedereen online van harte welkom in mijn atelier. Ik geef mini-rondleidingen en laat je mijn mini-kunst zien. Hoe kleine dingen groter worden. 

Het werkt heel eenvoudig. Voor iedereen die het afgelopen jaar online heeft leren leven is een kunstenaarsbezoek geen enkel probleem meer. Tot dan!

Nog steeds gelezen
15 Mar 2021
Persoonlijk ben ik dol op lijstjes. To-do lijstjes, boodschappenlijstjes, wissellijstjes en boekenlijstjes. De laatsten worden nog leuker als Draaidagen er op staat. Op nummer 9 van de beste debuutromans van de laatste jaren.
Filmpje voor Dortmunds Literaturhaus
20 Feb 2021
Afgelopen zomer ging het 'Kleinste literatuurfestival ter wereld' niet door vanwege, nou ja, vult u maar in. Er verscheen in plaats daarvan een nummer van het Duitse Literaire tijdschrift Offenes Feld. Dat zijn altijd zulke mooie uitgaven. Ook dit keer. Een aantal dichters nam een filmpje op waarin we ons werk voordroegen. Ook ik. Wilt u me mijn best zien doen in het Nederlands en in het Duits, klik dan op de website van het Dortmundse Literaturhaus
Exclusief voor vier cursisten
15 Feb 2021
18 februari start de nieuwe 'lange cursus korte verhalen schrijven' bij de Schrijfschool in Rotterdam. Online als het moet, live als het kan. Die cursus is voor precies vier cursisten en we hebben kwartet. Met hoofden ter grootte van een postzegel is vier mensen perfect om een groep te maken, om op afstand te leren als waren we samen. Ik heb er zin in. 
Een nieuwe schrijfweek in Italie
10 Jan 2021
Tijd voor nieuwe dingen! Ondanks de pandemie gaan we er van uit dat we in de lente weer wat kunnen reizen. Samen met Camping SUASA in Italie, de camping van mijn lieve vriendinnetje Dora, organiseer ik een schrijfweek. We gaan 7 dagen lang creatief schrijven. 
Alles mag, en proberen is het devies. Laat al je zorgen in NL achter en ga een weekje met me mee naar Italie! 
Hier vind je alle informatie over de cursus en hier vind je de informatie over de camping.