droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Oud nieuws

Leesclub in de Leeszaal
10 Oct 2019
Volgende week ben ik te gast bij een leesclub. Mijn eerste leesclub. Een hele groep mensen bij elkaar die Draaidagen lazen en er met mij over willen praten. Ik kan niet wachten en er niet van slapen tegelijk.
Nieuwe Recensies
17 Sep 2019
'Zeg niet dat er in Nederland geen goede romans worden geschreven!' aldus Els van Swol op Literair Nederland.

'Bianca Boer verweeft deze verhaallijnen op ingenieuze wijze. Het verhaal laat je niet zomaar weer los. [...] Erg mooi boek. Ontroerend, temeer door de eenvoudige verteltrant.' Aldus Marjo van Leestafel.info.
 
'In één adem lees je hoe oma en kleinkind met elkaar verbonden willen blijven terwijl de verhoudingen veranderen. Oma wordt het kind en het kind wordt een ouder. Een verhaal over volhouden of opgeven, vechten of vluchten. Kortom Draaidagen is echt een aanrader!' zegt Annelies Goudsmits van Chicklit.nl 
Recensie Literair Nederland
05 Sep 2019
'Zeg niet dat er in Nederland geen goede romans worden geschreven!' aldus Els van Swol op Literair Nederland.
Recensie Draaidagen
27 Aug 2019
'Is het echt gebeurd? In de roman komt steeds de vraag terug wat echt of nep is. Natuurlijk is een film nep. Maar de filmbeelden van Auschwitz die we kennen, zijn die wel echt? En deze roman is natuurlijk niet echt gebeurd. Maar maakt dat de pijn van oma, die al haar familie verloor in de oorlog, minder echt?' 
Michelle van Dijk schreef een recensie over Draaidagen.
Uitmarkt Amsterdam
20 Aug 2019
Zondag om 15:00 treed ik op in het schrijversprogramma op de Uitmarkt. Zo gaaf, midden op het Museumplein. Kom luisteren, dat lijkt me gezellig. Hier is het programma.
Bij de buren
06 Aug 2019
Er zijn allerlei leuke dingen in Duitsland, binnenkort. Op 28 september lees ik in Aachen. Samen met een aantal ander auteurs uit de bundel: All over Heimat. In oktober komt het nieuwe Europa-nummer uit van Slanted, met bijdragen van schrijvers en illustratoren uit heel Europa. En ook in oktober verschijnen er maar liefst 6 nieuwe door Ralf Thenior vertaalde gedichten van mij in Offenes Feld!
Dordtyart op Radio Rijnmond
17 Jul 2019
Op zaterdagochtend 21 juli, in het radioprogramma Chris Natuurlijk, lees ik het gedicht voor dat ik speciaal voor de laatste editie van Dordtyart maakte. Chris Natuurlijk is op de radio van 8:00-9:00, of later online te beluisteren.
Deze zaterdag gaat Jet Manhro samen met Chris met de waterbus naar Dordrecht en bij Dordtyart lees ik het gedicht waarin iets zit van alle kunstenaars van deze editie. Lees het gedicht hier.
online recensies
09 Jul 2019
Op Hebban.nl en Bol.com zijn de eerste lezersrecensies verschenen. 
Het leuke nieuws: ze zijn laaiend enthousiast! 
Het andere leuke nieuws: ik ken maar 1 van de 8. 
Dat betekent: Het boek wordt gelezen. 
Door mensen. Mensen die mij niet kennen, maar het boek nu wel. Mijn grootste wens. 
De eerste reacties
16 Jun 2019
Vanuit het hele land sturen mensen me foto's van stapeltjes Draaidagen in boekhandels, of van onderbenen met een opengeslagen boek erop en een glaasje wijn. Of, en die vind ik de leukste, poezen die gezellig meelezen. Ook bereiken de eerste lezersreacties me.
'In één ruk uit. Prachtig.'
'Bianca je hebt me weer aan het lezen gekregen. Dankjewel.'
'Het is je gelukt. Het leest fijn. Het roept vragen op.'
Draaidagen komt eraan
05 Jun 2019
Nog een kleine week en dan is de boekpresentatie van Draaidagen in de mooiste bioscoop van Rottedam, Cinerama. Ik kan niet wachten.
Frontaal #40
03 Jun 2019
Op 16 juni lees ik voor uit Draaidagen bij Frontaal! Het fijne boekenpodium in Worm, Rotterdam. 
Literair Jongeren Festival Delft
21 Mar 2019
Op de vrijdag 29 maart in de boekenweek bestaat Delft uit literatuur en verhalen. Dan geef ik een workshop en schrijven jongeren verhalen bij het Literair Jongeren Festival
's avonds gaat het feest nog door. Dan is het Literair Festival, met oa. de uitslag van de verhalenwedstrijd Moeder. Op het Literair Festival geef ik een masterclass en lees ik eigen werk voor.  
Ingeleverd!
13 Mar 2019
Gisteren, op een hele gewone dinsdag, leverde ik definitief mijn boek in! Begin juni 2019 zal Draaidagen verschijnen bij Atlas Contact. De dag heeft een gouden randje.
Ik wilde mijn boek pas uit handen geven als ik het zelf goed vond. Dit is wat ik wilde maken. En binnenkort kunnen jullie het allemaal lezen.
O, en trouwens, ik heb het omslag al gezien... Prachtig, al zeg ik het zelf.
Draaidagen editie
22 Feb 2019
Vier vrijdagavonden lang las ik mijn nieuwe boek voor tijdens de Knitterary Night: Draaidagen editie, in de veilige warmte van Saskia's wolhemel aan het Zwaanshals in Rotterdam. 
Draaidagen verschijnt deze zomer en dit was de vuurdoop. Het is zo bijzonder voor een schrijver om direct te merken wat een tekst doet. Om reacties te zien en te horen van de mensen die luisteren. Ik ben ze zo dankbaar. Voor hun vertrouwen, voor hun laatste suggesties maar bovenal voor hun enorme steun door te komen. Velen kwamen meer dan een avond. En drie van hen kwamen alle avonden. Dit seizoen van de Knitterary Night vergeet ik nooit meer.
Nieuwe Knitterary Nights!
01 Jan 2019
Het vierde seizoen van de Knitterary Night wordt een speciale editie. Ik lees in vier vrijdagavonden mijn hele boek voor. Mijn boek! Helemaal! In vier avonden! Kaartjes koop je hier! Er zijn maar een paar plekken... (Ik wil niemand opjagen, maar KOM!)