droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Oud nieuws

Bibliotheek
24 Nov 2022
Mooie woorden voor Vaste grond op de site van de bibliotheken: ‘In heldere en tedere taal weet Boer te ontroeren. ‘…Hier wil ik blijven, hier in deze losse dagen waarin de mensen van wie ik het meest houd de muren zijn die me beschermen waarin de mensen van wie ik het meest houd hier zijn’ (lockdown). De liefde voor haar moeder en de pijn van afscheid schijnen door de gedichten heen. Zo probeert ze op tragikomische wijze door een oproep aan de bewoners van het verzorgingstehuis (waar haar moeder op de wachtlijst staat), hen ertoe te bewegen, om hun sterven nog even uit te stellen, om eraan te wennen dat haar moeder na 46 jaar tegen haar zin zal verhuizen. Boers taal biedt lezers herkenning. Haar tekeningetjes: kamerplanten van haar moeder, haar borduurgaren, geven een extra laag: de sfeer van moeder en dochter. Dit is haar tweede dichtbundel.’
Dichtersmiddag Haagse Kunstkring
17 Nov 2022
Op zondagmiddag 20 november is er een dichtersmiddag bij de Haages Kunstkring. Ik ben uitgenodigd om ook te komen lezen. Het belooft een bonte middag te worden. Dichters zijn: Margriet van Bebber, Edith de Gilde, Will van Sebille, Ruud Vermeer en hun gasten: Bianca Boer, Titske de Haas, Cies Meinders en Ruud Hisgen
zondag 20 november 15.00 - 17.00 uur voor kaarten zie www.haagsekunstkring.nl
Grote Nederlandse Kunstkalender
01 Nov 2022
3 kilo is ie! En ik heb hem in huis: De Grote Nederlandse Kunstkalender. Komend jaar, op 17 juli, hang ik een dag voorop op alle wc's.
Voor wie niet kan wachten tot het volgend jaar 'mijn' dag is, in de kalender staat #27 uit de reeks werkjes die ik dit jaar post op Instagram (@biancaboer2). Elke maandag zet ik daar een kunstwerkje online dat te koop is. Ik heb veel lol in deze reeks, ben je nieuwsgierig? Je kunt me volgen, of zelf een werkje kopen.
Lezingen
24 Oct 2022
Komende maanden geef ik drie keer in besloten kring een lezing over mijn literaire werk. 
De avond van de poezië
19 Oct 2022
Aanstaande zaterdag heb ik een optreden in Groede, Zeeland. Samen met Hester Knibbe, Maarten Buser en Broeder Dieleman. 
Meer informatie www.groedeliterair.nl
Expositie bij boekhandel v/h Van Gennep
18 Oct 2022
Vanaf vandaag hangen mijn werkjes in de etalage van boekhandel v/h Van Gennnep in Rotterdam. Mijn dichtbundel Vaste grond staat er onder. Het is een kleine wereld op zichzelf zo. Een kleine wereld voor mijn verdwijnende moeder. In de etalage hangen de originele kamerplanten die ook in het boek staan, en ik heb nieuwe stoelen gemaakt. Allemaal met zinnen uit Vaste grond. Ze hangen er goed bij. In het oog springend. Van 18 oktober tot en met 1 november kun je ze bewonderen.  
In podcast de Rotterdamse school
10 Oct 2022
In aflevering 32 van de podcast De Rotterdamse School bespreken Daniël Dee en Mark Boninsegna Vaste grond. Ik haal graag Daniël Dee aan: ‘Ik vond het een hele sterke bundel, anekdotische gedichten, helder als de neten, maar tegelijkertijd zitten er subtiele metaforen in die het een zekere verdieping geven.’ Dan Mark Boninsegna: ‘Ze schrijft heel verbeeldend, ik vind haar gedichten echt kloppen bij Bianca.’ En de uitsmijter van Daniël: ‘Dit wordt een bundel die ik veel vaker ga lezen, plus, in deze bundel zitten gedichten die zomaar eens instant klassiekers kunnen worden. Die blijven hangen.’
Mooie afsluiting van Festival 150 jaar vooruit
23 Sep 2022
Afgelopen vrijdag, 23 september, was de afsluiting van Futurelab. We presenteerden op het festival 150 jaar vooruit dat op het eiland van Brienenoord is. Vandaag is de laatste dag. Ga kijken!
Het was een intense week, leerzaam en erg leuk. De groepen waren divers en bevlogen. Bovendien maakte ik een serie nieuwe gedichten. 
Groot Rotterdams Atelier Weekend
20 Sep 2022
Komend weekend doe ik weer mee met het Groot Rotterdams Atelier Weekend. Je bent van harte welkom in mijn voormalige directeurskamertje op de Hildegardisstraat 8! Tot daar! 
Futurelab 150 jaar vooruit
17 Sep 2022
Komende week ben ik te gast bij festival 150 jaar vooruit. Met dat festival wordt de 150ste verjaardag van de nieuwe waterweg gevierd. Een groep jonge mensen komt samen en gaat nadenken over de toekomst, in wat voor wereld willen wij over 150 jaar leven? Hoe gaat de toekomst eruitzien? Mijn opdracht is om de groepen waar nodig te begeleiden, en daarnaast een serie gedichten te maken. Ik ben heel benieuwd naar de komende week en heb er zin in. 
Festival poëzie Lagogo
22 Aug 2022
Zondag 28 augustus treed ik op bij Poëzie Lagogo. Samen met Piet Janssen ga ik de boot in, de plas op. Daar op het water, dragen Piet en ik onze gedichten voor. Ik zal lezen uit Vaste grond dat over een week verschijnt. Het festival is gratis, reserveer hier je tickets.
Voordragen bij expositie Emmahuis
20 Aug 2022
Komende zondag, 21 augustus, opent de expositie van Emrys Huntington. Ze maakt prachtig werk waar ik een gedicht bij heb geschreven. Ik zal het bij de opening voorlezen. De opening is om 14:00 in het Emmahuis, Rotterdam. 
Eerste schrijfweek in Italie een succes
19 May 2022
Van 7 t/m 13 mei was ik in Italie, waar ik een hele week lesgaf. Dat was heerlijk. Intense gesprekken en uitstekend verzorgd, fijne plek, goede tenten, heerlijk gegeten.
Volgend jaar gaan we weer! Van 13 t/m 20 mei 2023.
Opscheppen over de cursus laat ik mijn cursisten doen: 'De ideale combinatie: beter leren schrijven in een paradijselijke omgeving. Docent Bianca Boer is inspirerend en ervaren, ze schept een sfeer waarin iedereen zich vertrouwd voelt om zijn werk te delen en ze slaagt er ook in om je te laten ontdekken waar je kracht ligt, welke elementen je kunt ontwikkelen om betere verhalen te schrijven die anderen willen lezen.'
Schrijfresidentie Watou (B)
12 Feb 2022
Samen met Bernadette Stom, Margriet van Bebber en Mariet Lems, was ik afgelopen week te gast in 'Het huis van de dichter' in Watou (B). We schreven nieuw werk, we liepen rond in dat prachtige dorp en we genoten van alle poezie die er daar in de straten en op de huizen te vinden is. 
Dichtbundel: Vaste grond
20 Jan 2022
Deze zomer verschijnt mijn nieuwe dichtbundel Vaste grond. Bij Atlas Contact. Vandaag ging ik op de foto voor het nieuwe auteursportret. Het omslag is in de maak. De gedichten zijn bijna af. Er komt een nieuw boek!
 
Alsof het niet op kan verschijnt ook deze zomer meteen de Duitse vertaling! Fester Boden.  
Kleine kunst in de verkoop
01 Jan 2022
Dit jaar start ik met een nieuw project! Elke week verkoop ik een Kunstje. Een kaartje zoals je dat van me kent, met een tekening, wat draad of borduursteken en een zin. Dit hele jaar zet ik elke maandag een kaartje online vanaf 3 januari. Volg mijn Instagramaccount @biancaboer2 of mijn facebookpagina. Een kunstje kost €75,00.