droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Schrijfweek

Schrijven bij La Colina in Spanje


Cursus Verhalen Schrijven
Zaterdag 14 t/m zaterdag 21 juli 2018
of...
Persoonlijke Manuscriptbegeleiding
Zaterdag 14 t/m zaterdag 21 juli 2018

Cursus (max. 10 deelnemers)
Op deze historische plek in de Spaanse Pyreneeen, geef ik een intensieve 7-daagse cursus Verhalen Schrijven.
Door middel van gerichte oefeningen behandel ik de facetten van een goed verhaal. Plot, personages, stijl, spanning en tijd komen uitvoerig aan bod. We zullen niet alleen schrijven, maar ook samen korte verhalen lezen van gevestigde schrijvers. In de groep bespreken we wat ze doen, en hoe ze dat doen.
Aan het begin van de week werken we aan de hand van oefeningen. Aan het eind van de week schrijft iedereen een eigen kort verhaal.
Of je verhaal nu een autobiografische herkomst heeft, of volledig uit je mouw geschud wordt, het gaat erom dat het zijn lezers bereikt. Wat leest je lezer precies? Is dat wat jij als schrijver hebt willen zeggen?


Schrijven in de schaduw van de kerk

Manuscriptbegeleiding (max. 2 deelnemers)
Zelf weet ik hoe waardevol een aaneengesloten blok tijd is voor je verhaal. Ik ben voor mijn roman diverse keren een week weggeweest om aandachtig te schrijven.
Ben je zelf bezig met een manuscript en wil je daaraan met mijn feedback verder werken, dan kan dat ook. Voor een of twee schrijvers van manuscripten heb ik dit jaar ook plek. We bespreken je manuscript met z’n tweeën en los van de cursus. Je kunt in de schrijfweek een grote stap maken met je eigen verhaal of roman.
Er zijn altijd momenten in het proces dat je niet verder kunt en daar kom ik in beeld. Ik bied andere inzichten, nieuwe invalshoeken, ik geef structuur, en ik lees (desgewenst) mee. De technische aspecten zijn voor elk boek anders, daarom zoeken we samen naar oplossingen.

Open atelier

Wil je zonder mijn begeleiding schrijven, dan kun je een open atelier doen. Informatie daarover staat op de website van La Colina.

Verblijf
Tijdens de cursusweek verblijven we bij La Colina, een prachtige oude pastorie met kapel in de Spaanse Pyreneeen. Het is een bijzondere plek, een aantal jaar geleden zijn er ruines van een zestiende eeuws kasteel op het terrein blootgelegd en alles ademt er geschiedenis en leven uit. Ik kom er nu al een aantal jaren en de plek heeft mij dierbare verhalen en gedichten opgeleverd.
Meer over de locatie en hoe je er komt, vind je op de site van La Colina.


La Colina met rechts de Middeleeuwse Kapel

Deelname
€ 650,- incl. cursus en volpension verblijf met 7 overnachtingen.
Het is in overleg meestal mogelijk om eerder te komen, of later te gaan, je betaalt dan €59,00 per dag extra. Voor vragen over het huis kun je bij Eveline terecht: La Colina

Materiaal
Er is vrij toegang tot internet via WIFI. In noodgevallen is er een printer aanwezig. Een heel boek uitprinten kun je beter vooraf doen.

Hoe ziet de week eruit?
Tijdens de zomerweken bij La Colina zijn er meerdere cursussen tegelijk. Op de site van La Colina kun je zien welke dat zijn. Die cursussen worden op dezelfde tijden gegeven. Eten en drinken doen we met z'n allen. Op vrijdagavond is er een afsluitingsavond waarop we aan elkaar laten zien en horen wat we hebben gedaan. Daar lezen de schrijvers een stukje uit hun werk voor.Ervaring
Voor de cursus is schrijfervaring niet nodig.
Voor het schrijven van een manuscript is een lange adem en volharding nodig.

Reis
Op de site van La Colina staat uitgebreid beschreven hoe je bij de rectoria La Miana kunt komen.

Docent

Bianca Boer

Heb je vragen of wil je je opgeven: mail naar info@biancaboer.nl