droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Oud nieuws

Tweede Knitterary Night online
16 Apr 2020
Ik merk het om me heen, iedereen mist contact met anderen. Mailen en bellen is fijn, maar het is ook goed om elkaar te zien. En juist de Knitterary Night brengt mensen samen die houden van wol en verhalen.
Dat kan nu even niet live bij Ja, Wol maar Sakia en ik organiseren de tweede Knitterary Night online op zaterdag 18 april.
We hebben voor deze speciale editie ook Sanneke van Hassel uitgenodigd! De online Knitterary Night is uitverkocht, we broeden op vervolgplannen in deze tijden van corona.
Longlist Hebban Debuutprijs 2020
15 Apr 2020
Vanmiddag hoorde ik dat Draaidagen op de longlist van de Hebban Debuutprijs 2020 staat! Dat vind ik geweldig. Wat een eer. Hebban is een groot en toegewijd platform voor liefhebbers van boeken. De reacties zijn hartverwarmend. Nu duimendraaien voor de shortlist :-) Ik heb geduchte concurentie, bekijk de hele longlist van de Hebban Debuutprijs 202 hier.
Knitterary Night Online
01 Apr 2020
We gaan iets nieuws proberen: de online Knitterary Night. Het recept is hetzelfde, ik lees voor, jullie breien, alleen dan gewoon in je eigen stoel met je eigen poes tegen je aan. Ik mis iedereen en Saskia ook, daarom op zaterdagavond 4 april van 20:00-21:30, de online Knitterary Night. Koop nu je kaartje op de website van Ja, Wol.

UPDATE: de eerste online Knitterary Night was binnen 5 uur uitverkocht. We doen binnenkort nog een.
Leesclubtournee
02 Mar 2020
Op 10 maart breng ik een bezoek aan alweer de derde leesclub. Elke keer een bijzondere avond met een heel eigen karakter. Ik maak er een optreden van in besloten kring en ik heb er nu al zin in. Hoera mijn boek bespreken!
Herinneringscentrum
10 Feb 2020
Het pas geopende Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch heeft een prachtige website met veel informatie over de desastreuze nacht van 20-21 januari in 1943 waarin alle Joden uit de inrichting zijn gedeporteerd naar Auschwitz.
Deze gebeurtenis speelt een grote rol in mijn boek. Op de website van het Herinneringscentrum onder de tab> boeken, wordt mijn boek genoemd.
Leeszaal Vreewijk
03 Feb 2020
Komende zondag zijn Ruud Breteler en ik te gast in Leeszaal Vreewijk op Zuid. Vanaf 14:00 bent u van harte welkom om te komen luisteren naar wat we over onze boeken te vertellen hebben. We worden geinterviewd door Dirk Mellema. Toegang is vrij. Groenezoom 275 B, Rotterdam. 

UPDATE: vanwege de verwachte storm wordt deze middag uitgesteld. Meer nieuws volgt spoedig. 
Maximus in de Boekenweek
01 Feb 2020
In de boekenweek, op woensdag 11 maart lezen Sanneke van Hassel en ik voor bij Boekhandel Maximus, de fijnste boekhandel van Rotterdam Hillegersberg. Het belooft een Rotterdamse avond te worden. Meer details later. 
Nieuwe Knitterary Nights
22 Jan 2020
De Knitterary Night gaat weer van start. Op vrijdag 24 januari, 21 februari en 20 maart lees ik verse verhalen voor tijdens het handwerken bij Ja-Wol aan het Zwaanshals. Kaartjes gaan altijd snel, maar er zijn er nog een paar... Ik hoop jullie weer te zien bij de warmste avonden die ik ken. 
Nieuwe data Schrijfweek
14 Jan 2020
De nieuwe data voor de Schrijfweek op La Miana zijn bekend: van 15 t/m 22 augustus 2020 ben je van harte welkom om verhalen te leren schrijven.
In 2019 vertelde oudcursiste Ans in Trouw hoe het is om les in Spanje te krijgen: 'Het is leuk om feedback te krijgen van je mede-cursisten en het is daar prachtig. (…) Zelfs als het schrijven volledig mislukt, zit je daar nog goed.' 
Hier vind je alle informatie over de week en mailen mag altijd.
Activiteiten
10 Jan 2020
Voor 2020 staan er al een paar optredens gepland waar ik naar uitkijk. Over twee weken bezoek ik opnieuw een leesclub. Op 9 februari is in Leeszaal Vreewijk een literaire middag met Ruud Breteler en mij. En in april ben ik te gast in Amen, in Drenthe.