omslag Vliegen en andere vogels Poeziedebuut Bianca Boer Vliegen en andere vogels
omslag Troost en de geur van koffie Troost en de geur genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2008
 
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Welkom op mijn site. Onder 'Over Bianca' vind je alles wat ik tot nu toe gepubliceerd heb. Voor mijn inspiratiebronnen en 'de muze' moet je zijn onder 'Bianca leest'. Bij 'Bianca geeft les' staat alles over cursussen en workshops die ik geef.

DUI Drei Geschichten
übersetzt von
Gregor Seferens
ENG Part of my short story Lasix
translated by Derek van Dassen

 

Scenes van een boek #3
05 Sep 2016


Scenes van een boek #3
'Het schrijven van die roman beslaat inmiddels een vijfde van je leven,' zei een vriendin vrijdag tegen me. Tja, dat is waar en ik werk er nog steeds, -oke, weer- met plezier aan.
Twee jaar geleden maakten Maritta Versnel en ik samen Scenes van een boek #1 waarin het hele boek op de vloer ligt. Ik word nog steeds op feestjes aangesproken op die rol zwart papier.
Een jaar later kwam Scenes van een boek #2 waarin Maritta en ik op zoek gaan naar geschikt weiland voor een filmset.
Nu is het tijd voor Scenes van een boek #3 waarin ik in volledige afzondering werk aan de tweede versie. Ik was deze zomer twee weken te gast in het Literaturmuseum Haus Nottbeck. De tweede versie is een feit!

Alle filmpjes zijn gemaakt door CandyGo
Boekenkrant
08 Jul 2016

In de Boekenkrant van Juli 2016 staat een stuk over Boek&Leeswinkel het Witte Huys, waar Saskia en ik al twee keer te gast waren voor de Knitterary Night on tour, met actiefoto. Klik op de foto voor het leesbare artikel.
Bosch & de Jong is jarig
25 Jun 2016
Boekhandel Bosch & de Jong wordt 1 jaar! Dat moet gevierd worden. Er is een feestelijk programma met dichters en schrijvers. Van 15:00-19:00 is het onrustig op de Kaap. Ik lees een kort verhaal.
Schrijft
15 Jun 2016
De zomer is lang. En uitermate geschikt om te schrijven. Dat ga ik dan ook doen.
Wegens succes herhaald
01 May 2016
Breien of haken en luisteren naar mijn verhalen terwijl ik ze voorlees. Het kan nog een keer op 13 mei in Boek & Leeswinkel Het Witte Huys, te Rhoon. Saskia van Ja, Wol neemt haar hutkoffer vol aaibare bolletjes mee. Foto's van de vorige editie vind je hier.
Wired Festival
10 Apr 2016
Het Wired Festival is een festival voor jongeren in Rotterdam. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april geven Sanneke van Hassel en ik er een workshop verhalen schrijven bij de prachtige foto's van De Kracht van Rotterdam.
Wat is er op een foto te zien als je nog beter kijkt, waarvan gaat je fantasie op hol, en hoe maak je een verhaal? Kom luisteren en meedoen. Het beste verhaal wordt gepubliceerd!
Boekenweek
07 Mar 2016
De boekenweek wordt een feest:
Zaterdag 12 maart, bibliotheek EDE met de Duitse dichters lezen uit ons brievenboek
Zondag 13 maart, café de Hommel VLAARDINGEN een nieuw kort verhaal testen op een argeloos publiek.
Vrijdag 18 maart, Ja, Wol ROTTERDAM de Knitterary Night waar ik werk lees van Alice Munro en nog een nieuw verhaal van eigen hand test.
Zaterdag 19 maart, Kunsthal ROTTERDAM lees ik voor bij de verjaardag van BoekieBoekie!
Scenes van een boek #2
11 May 2015Een nieuw filmpje gemaakt door Maritta Versnel. Dit keer doe ik research in de regen.

Scenes van een boek #1
04 Sep 2014


Ik werk offline. De hele roman ligt uitgelegd op de vloer. Maritta Versnel filmde het proces.
Ouder nieuws, van vroeger
01 Mar 2007
Kijk hier voor al wat is beleefd.