omslag Vliegen en andere vogels Poeziedebuut Bianca Boer Vliegen en andere vogels
omslag Troost en de geur van koffie Troost en de geur genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2008
 
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Welkom op mijn site. Onder 'Over Bianca' vind je alles wat ik tot nu toe gepubliceerd heb. Voor mijn inspiratiebronnen en 'de muze' moet je zijn onder 'Bianca leest'. Bij 'Bianca geeft les' staat alles over cursussen en workshops die ik geef.

DUI Drei Geschichten
übersetzt von
Gregor Seferens
ENG Part of my short story Lasix
translated by Derek van Dassen

 

Writersblock
20 Feb 2017
Op zondag 5 maart lees ik gedichten bij Writersblock in Utrecht.
Avond van de taal
16 Feb 2017
Aanstaande woensdag lees ik voor bij de 'De avond van de taal' van de Theaterhavovwo in Rotterdam. Samen met leerlingen die bij nederlands gedichten en verhalen hebben geschreven. Ik heb er nu al zin in.
Ik weet nog zo goed hoe dat soort avonden op mijn middelbare school waren. Doodeng en geweldig.
Dag van de Literatuur
01 Feb 2017
Op 9 maart is de Dag van de Literatuur. Met de Kracht van Rotterdam zijn Daphne, Sanneke, Said, Raoul en ik uitgenodigd om voor te lezen. Ook lezen de leerlingen die de meest bijzondere verhalen uit deze editie van het Scholenproject schreven hun verhaal voor. Dat wordt bijzonder. 
Knitterary Night bijna vol
20 Jan 2017

Volgende week vrijdag is er weer een Knitterary Night bij Ja, Wol. Deze editie is al bijna uitverkocht! Als je wilt komen, koop dan snel een kaartje. Ben je te laat, niet getreurd... Voor 31 maart is nog plek.
Volgende week vrijdag zijn er maar liefst 2 schrijvers die voorlezen. Ondergetekende en Sanneke van Hassel.
Augustus in Spanje
07 Jan 2017
Van 5-12 augustus 2017 geef ik les op de berg. Dit jaar ben je van harte welkom als je al bezig bent met je eigen boek, bundel of gedachtenkronkelreeks. Zit je vast in een project? Wil je werken aan iets dat al jaren in een la ligt? Of wil je je een week lang geconcentreerd werken tussen gelijkgestemden, van 5-12 augustus ben ik er voor begeleiding, persoonlijk advies, het lezen van manuscripten, en strooi ik met tips en trucs. Dat alles op de fijnste plek in Spanje. Binnenkort staat alles uitgebreid op mijn site. Kun je daar niet op wachten en heb je nu al een vraag... Schroom niet, mail me dan.
info[@]biancaboer.nl
Kantoor
27 Dec 2016

Ik vond een kantoor. Al leek het of het mij vond, want het is precies waar ik naar zocht. Hier schrijf ik mijn boek af.
Scenes van een boek #3
05 Sep 2016


Scenes van een boek #3
'Het schrijven van die roman beslaat inmiddels een vijfde van je leven,' zei een vriendin vrijdag tegen me. Tja, dat is waar en ik werk er nog steeds, -oke, weer- met plezier aan.
Twee jaar geleden maakten Maritta Versnel en ik samen Scenes van een boek #1 waarin het hele boek op de vloer ligt. Ik word nog steeds op feestjes aangesproken op die rol zwart papier.
Een jaar later kwam Scenes van een boek #2 waarin Maritta en ik op zoek gaan naar geschikt weiland voor een filmset.
Nu is het tijd voor Scenes van een boek #3 waarin ik in volledige afzondering werk aan de tweede versie. Ik was deze zomer twee weken te gast in het Literaturmuseum Haus Nottbeck. De tweede versie is een feit!

Alle filmpjes zijn gemaakt door CandyGo
Boekenkrant
08 Jul 2016

In de Boekenkrant van Juli 2016 staat een stuk over Boek&Leeswinkel het Witte Huys, waar Saskia en ik al twee keer te gast waren voor de Knitterary Night on tour, met actiefoto. Klik op de foto voor het leesbare artikel.
Schrijft
15 Jun 2016
De zomer is lang. En uitermate geschikt om te schrijven. Dat ga ik dan ook doen.
Wired Festival
10 Apr 2016
Het Wired Festival is een festival voor jongeren in Rotterdam. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april geven Sanneke van Hassel en ik er een workshop verhalen schrijven bij de prachtige foto's van De Kracht van Rotterdam.
Wat is er op een foto te zien als je nog beter kijkt, waarvan gaat je fantasie op hol, en hoe maak je een verhaal? Kom luisteren en meedoen. Het beste verhaal wordt gepubliceerd!
Scenes van een boek #2
11 May 2015Een nieuw filmpje gemaakt door Maritta Versnel. Dit keer doe ik research in de regen.

Scenes van een boek #1
04 Sep 2014


Ik werk offline. De hele roman ligt uitgelegd op de vloer. Maritta Versnel filmde het proces.
Ouder nieuws, van vroeger
01 Mar 2007
Kijk hier voor al wat is beleefd.