omslag Vliegen en andere vogels Poeziedebuut Bianca Boer Vliegen en andere vogels
omslag Troost en de geur van koffie Troost en de geur genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2008
 
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Welkom

Welkom op mijn site. Onder 'Over Bianca' vind je alles wat ik tot nu toe gepubliceerd heb. Voor mijn inspiratiebronnen en 'de muze' moet je zijn onder 'Bianca leest'. Bij 'Bianca geeft les' staat alles over cursussen en workshops die ik geef.

DUI Drei Geschichten
übersetzt von
Gregor Seferens
ENG Part of my short story Lasix
translated by Derek van Dassen

 

Schrijfweek in Spanje
29 Mar 2018
Je kunt je weer opgeven voor de Schrijfweek in Spanje. Van 14-21 juli 2018 begeleid ik je bij het werken aan een verhaal. We praten over de korte verhalen van bekende schrijvers, lezen en leren van hun werk. We schrijven en verder hoeft er niets. Eten, drinken en een bed zijn inbegrepen. In Spanje heb je ongestoord tijd om je eigen verhaal te schrijven. 
Ik vind het een heerlijk vooruitzicht weer een groep te begeleiden.
Werk je lieveer aan iets dat je al hebt, en wil je manuscriptbegeleiding op locatie? Dat kan ook. Alle informatie vind je hier
Voor vragen mail: info @ biancaboer.nl
Rotterdamse Boekenbal
15 Mar 2018
Mijn jurk hangt klaar, de kaarten zijn bijna uitverkocht. Morgen lezen en dansen op het bal. Ik zie jullie daar! 
Expositie Geuzenmaand
08 Mar 2018
Vanmiddag was de opening van de tentoonstelling ter ere van de Geuzenpenning die op 13 maart uitgereikt wordt. Dit jaar gaat de penning naar de organisatie Girls Not Brides die kindhuwelijken wereldwijd tegen gaat. In museum Vlaardingen en Kade 40, is een tentoonstelling met werk van 15 kunstenaars. Curator Frans de Winter heeft met zorg werk geselecteerd dat iets te maken heeft met de rechten van vrouwen en meisjes. Tijdens de opening, vanmiddag, las ik het gedicht, Lied voor de levenden, dat ik ter ere van de opening schreef. Ik laat daarin 18 meisjes aan het woord. Mijn lied is gebaseerd op het gedicht van Jan Campert, Het lied der achttien dooden. 
Tot 31 maart kunt u gaan kijken in Museum Vlaardingen en Kade 40, in Vlaardingen.
Rotterdamse Boekenbal
15 Feb 2018
Op vrijdag 16 maart 2018 lees ik voor op alweer het 3e Rotterdamse Boekenbal
Voorlezen in besloten kring
12 Feb 2018
Woensdag 28 februari ga ik voorlezen bij weefclub 'De steeklatjes'. Als je daarbij wilt zijn, zul je lid moeten worden. Dat is geen slecht idee, want zeg nou zelf, wie wordt er niet gelukkig van schapenwol?
Crimmp 26
10 Feb 2018
Op vrijdag 23 februari ga ik met Pim Wiersinga en Lodewijk Ouwens en Rob de Moes in gesprek over research en schrijven. Dat doen we in de Drievriendenstraat in Rotterdam. Kom ook naar Crimmp 26.
Gastles Hogeschool voor Journalistiek
07 Feb 2018
Gisteren, 6 februari, gaf ik in de Kennismakerij in Tilburg een gastles voor studenten van de Hogeschool voor Journalistiek waar ook geïnteresseerden uit diverse schrijfgroepen uit Tilburg en omgeving voor waren uitgenodigd. Ik vertelde over het proces van schrijven, ik gaf tips en trucs en hoop dat iemand zich gesteund voelde in de zelfverkozen afzondering van het schrijven. Tussen al die schrijvers (in spé) voelde ik me in elk geval in mijn element.
Liefde tussen de lijnen
02 Feb 2018
In Oostende is komend weekend het festival Liefde tussen de lijnen. Een bruisend geheel. Een prachtige brochure. Ik mag komen lezen en al lijnen trekkend door de stad gaan. Zin in.
Knitterary Nights
27 Jan 2018
Gisteren, vrijdag 26 januari, was de tweede Knitterary Night van dit seizoen. Die was helemaal uitverkocht. Ik las een verhaal over het vallen van kinderen dat zo maar eens in een nieuw boek zou kunnen komen. 
Voor de laatste Knitterary Night zijn nog een paar kaarten. Ik broed alvast op een nieuw verhaal.
Winnaar Poëzieprijs van Oostende
21 Jan 2018
Gisteravond was de uitreiking van de 10e Poëziewedstrijd van de stad Oostende in België. Gisteravond hoorde ik dat mijn gedicht 'Laatst, in de ochtend' gekozen is tot het beste gedicht! 
De tweede prijs ging naar Paul Vincent voor zijn gedicht 'Noordnoordoost' en de derde prijs ging naar Astrid Arns met het gedicht 'Doorzichtig.'. Er verscheen een prachtig boekje met gedichten van de laatste tien. 
De rest van het weekend ging in een roes voorbij. 

Het gedicht lees je hier.
Op de website van de stad Oostende.
Met filmpje van Focus-wtv.
Stolz!
27 Nov 2017
Morgen wordt ons brievenboek gepresenteerd in de Stadtbibliothek in Dortmund! We lezen voor. 
Het is te bestellen bij Aesthesis Verlag voor maar €8,50.
In gesprek met Marcel Möring
01 Nov 2017
Tijdens de Literaire Salon op 12 november is er een speciale preview van het Rotterdamse festival Woordnacht. Marcel Möring leest mijn nog niet voltooide manuscript en met Hans Siberani als gespreksleider zullen wij over dat manuscript praten.
12 november, 13:30-16:30, €5,00 (geen pin aanwezig) Theater 't Kapelletje, Rotterdam 
3 Nieuwe Knitterary Nights
17 Oct 2017
Er zijn geen evenementen waarvan ik bij voorbaat al energie krijg, behalve van de Knitterary Night. Het recept is onveranderd, ik lees voor terwijl u breit in de heerlijke wolwinkel Ja, Wol aan het Zwaanshals in Rotterdam. O ja, voor elke editie schrijf ik een vers verhaal. 
vr 24 november 2017, vr 26 januari 2018, vr 23 maart 2018, 20:00-22:00, ticket €25,00 in de webshop van Ja, Wol. Info www.knitterarynight.nl
Heimwee viel op de mat
16 Oct 2017
Een bundel gedichten publiceren is één ding, maar met een gedicht opgenomen worden in een Rainbow Essentials is dan weer een volgend level. 25 oktober is de presentatie. 
Scenes van een boek #3
05 Sep 2016


Scenes van een boek #3
'Het schrijven van die roman beslaat inmiddels een vijfde van je leven,' zei een vriendin vrijdag tegen me. Tja, dat is waar en ik werk er nog steeds, -oke, weer- met plezier aan.
Twee jaar geleden maakten Maritta Versnel en ik samen Scenes van een boek #1 waarin het hele boek op de vloer ligt. Ik word nog steeds op feestjes aangesproken op die rol zwart papier.
Een jaar later kwam Scenes van een boek #2 waarin Maritta en ik op zoek gaan naar geschikt weiland voor een filmset.
Nu is het tijd voor Scenes van een boek #3 waarin ik in volledige afzondering werk aan de tweede versie. Ik was deze zomer twee weken te gast in het Literaturmuseum Haus Nottbeck. De tweede versie is een feit!

Alle filmpjes zijn gemaakt door CandyGo
Scenes van een boek #2
11 May 2015Een nieuw filmpje gemaakt door Maritta Versnel. Dit keer doe ik research in de regen.

Scenes van een boek #1
04 Sep 2014


Ik werk offline. De hele roman ligt uitgelegd op de vloer. Maritta Versnel filmde het proces.
Ouder nieuws, van vroeger
01 Mar 2007
Kijk hier voor al wat is beleefd.