omslag Vliegen en andere vogels Poeziedebuut Bianca Boer Vliegen en andere vogels
omslag Troost en de geur van koffie Troost en de geur genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2008
 
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Welkom

Welkom op mijn site. Onder 'Over Bianca' vind je alles wat ik tot nu toe gepubliceerd heb. Bij 'Bianca geeft les' staat alles over cursussen en workshops die ik geef.

DUI Drei Geschichten
übersetzt von
Gregor Seferens
ENG Part of my short story Lasix
translated by Derek van Dassen

 

Tijdschrift Vilt
01 Aug 2018
In het zomernummer van tijdschrift Vilt staat het verhaal Vrouwenmantel. Dat schreef ik naar aanleiding van een weekendje wolverven met twintig onbekende dames. Heerlijk blad, Vilt, en een weekend weg met onbekende dames is erg aan te raden, zeker als er wol in het spel is.
Sintel zomermiddag
21 Jul 2018
Sintel, offline tijdschrift voor literatuur, doet de gastprogrammering voor één van de literaire zondagen in café De Engelbewaarder in Amsterdam. In het nieuwe nummer van Sintel komt ook een verhaal van mij. 
Op 19 augustus lees ik dat voor bij Zomerengelen. 
Van 16:00-18:00 in café De Engelbewaarder, Kloveniersburgwal 59HS, Amsterdam
Draaidagen
14 Jul 2018
De zomer kan beginnen. Versie 7.0 van Draaidagen ligt bij de uitgever. Het boek raakt steeds meer af. 
Radio Rijnmond: De Boekenstroom
14 May 2018
In het programma Rijnmond Nu op Radio Rijnmond is elke maand een uur gereserveerd voor boeken. Alek Dabrowski praat op 28 mei van 18:00-19:00 in De Boekenstroom over creatief schrijven. De vraag is: kun je schrijven leren? Ik kom vertellen over het vak van schrijfdocent. Het antwoord op de vraag is: ja, je kunt schrijven leren. 
Wat je dan leert en hoe, daarover gaan we in gesprek. Heerlijk.
Interview in 'De auteur'
08 May 2018
De Auteur

In het laatste nummer van 'De Auteur' het tijdschrift voor Vlaamse Letterkundigen, van maart 2018, staat onder andere een intervieuw met mij naar aanleiding van het winnen van de Poezieprijs van Oostende. Ik vertel alles over Het Begin, over mijn lievelingsauteurs en over de Amerikaanse Poeziepodcast waaraan ik verslaafd ben. Hier is een link naar de podcast Commonplace
Hier lees je pagina 1 en pagina 2 van het interview. Winnend gedicht.
Winnaar Poëzieprijs van Oostende
21 Jan 2018
Gisteravond was de uitreiking van de 10e Poëziewedstrijd van de stad Oostende in België. Gisteravond hoorde ik dat mijn gedicht 'Laatst, in de ochtend' gekozen is tot het beste gedicht! 
De tweede prijs ging naar Paul Vincent voor zijn gedicht 'Noordnoordoost' en de derde prijs ging naar Astrid Arns met het gedicht 'Doorzichtig.'. Er verscheen een prachtig boekje met gedichten van de laatste tien. 
De rest van het weekend ging in een roes voorbij. 

Het gedicht lees je hier.
Op de website van de stad Oostende.
Met filmpje van Focus-wtv.
Stolz!
27 Nov 2017
Morgen wordt ons brievenboek gepresenteerd in de Stadtbibliothek in Dortmund! We lezen voor. 
Het is te bestellen bij Aesthesis Verlag voor maar €8,50.
In gesprek met Marcel Möring
01 Nov 2017
Tijdens de Literaire Salon op 12 november is er een speciale preview van het Rotterdamse festival Woordnacht. Marcel Möring leest mijn nog niet voltooide manuscript en met Hans Siberani als gespreksleider zullen wij over dat manuscript praten.
12 november, 13:30-16:30, €5,00 (geen pin aanwezig) Theater 't Kapelletje, Rotterdam 
Scenes van een boek #3
05 Sep 2016


Scenes van een boek #3
'Het schrijven van die roman beslaat inmiddels een vijfde van je leven,' zei een vriendin vrijdag tegen me. Tja, dat is waar en ik werk er nog steeds, -oke, weer- met plezier aan.
Twee jaar geleden maakten Maritta Versnel en ik samen Scenes van een boek #1 waarin het hele boek op de vloer ligt. Ik word nog steeds op feestjes aangesproken op die rol zwart papier.
Een jaar later kwam Scenes van een boek #2 waarin Maritta en ik op zoek gaan naar geschikt weiland voor een filmset.
Nu is het tijd voor Scenes van een boek #3 waarin ik in volledige afzondering werk aan de tweede versie. Ik was deze zomer twee weken te gast in het Literaturmuseum Haus Nottbeck. De tweede versie is een feit!

Alle filmpjes zijn gemaakt door CandyGo
Scenes van een boek #2
11 May 2015Een nieuw filmpje gemaakt door Maritta Versnel. Dit keer doe ik research in de regen.

Scenes van een boek #1
04 Sep 2014


Ik werk offline. De hele roman ligt uitgelegd op de vloer. Maritta Versnel filmde het proces.
Ouder nieuws, van vroeger
01 Mar 2007
Kijk hier voor al wat is beleefd.