omslag Vliegen en andere vogels Poeziedebuut Bianca Boer Vliegen en andere vogels
omslag Troost en de geur van koffie Troost en de geur genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2008
 
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Welkom op mijn site. Onder 'Over Bianca' vind je alles wat ik tot nu toe gepubliceerd heb. Voor mijn inspiratiebronnen en 'de muze' moet je zijn onder 'Bianca leest'. Bij 'Bianca geeft les' staat alles over cursussen en workshops die ik geef.

DUI Drei Geschichten
übersetzt von
Gregor Seferens
ENG Part of my short story Lasix
translated by Derek van Dassen

 

Boekenkrant
08 Jul 2016

In de Boekenkrant van Juli 2016 staat een stuk over Boek&Leeswinkel het Witte Huys, waar Saskia en ik al twee keer te gast waren voor de Knitterary Night on tour, met actiefoto. Klik op de foto voor het leesbare artikel.
Bosch & de Jong is jarig
25 Jun 2016
Boekhandel Bosch & de Jong wordt 1 jaar! Dat moet gevierd worden. Er is een feestelijk programma met dichters en schrijvers. Van 15:00-19:00 is het onrustig op de Kaap. Ik lees een kort verhaal.
Schrijft
15 Jun 2016
De zomer is lang. En uitermate geschikt om te schrijven. Dat ga ik dan ook doen.
Annureling
11 Jun 2016
Tot mijn spijt gaat de cursus in Spanje dit jaar niet door. Soms loopt het anders in het leven dan verwacht. Ik zie u graag bij de volgende gelegenheid terug op de berg.
Weiland
09 Jun 2016

Met dank aan de stilte is de volgende versie van mijn boek op een oor na gevild. Ik weet nu dat Duitse slakken bleek zijn, je een kamer vol woorden kunt hangen en de avonden daar gevuld zijn met aangenaam licht.
Concentratie
19 May 2016
Van 20 mei tot en met 3 juni werk ik in afzondering aan mijn roman. Omringd door gras en appelbomen.
Ik beantwoord alleen dringende mails.
Schrijven in Spanje
16 May 2016
Tot mijn spijt is de cursus geannuleerd. Ik zie u graag volgend jaar op de berg.
Van 6 t/m 13 augustus geef ik les in Spanje. Elke dag schrijf je aan een verhaal. Aan het eind van de week heb je 1 kort verhaal geschreven en 100 ideeen voor nieuwe. Alle info vind je hier.

Ans: 'Aanrader!!!'
Jeroen: '5 bruikbare tips per minuut.'
Gerard: 'Een van de leukste en leerzaamste weken van het jaar!'
Wegens succes herhaald
01 May 2016
Breien of haken en luisteren naar mijn verhalen terwijl ik ze voorlees. Het kan nog een keer op 13 mei in Boek & Leeswinkel Het Witte Huys, te Rhoon. Saskia van Ja, Wol neemt haar hutkoffer vol aaibare bolletjes mee. Foto's van de vorige editie vind je hier.
BoekieBoekie Spektakel
24 Apr 2016
BoekieBoekie hangt nog steeds in de Kunsthal! Daarom is er op 7 mei (de zaterdag van het laatste weekend) het BoekieBoekie Spektakel. Kom met het hele gezin knutselen en luisteren naar verhalen en gedichten. Ik ben er ook, en lees mijn lievelingsgedicht... Alle info vind je hier.
Wired Festival
10 Apr 2016
Het Wired Festival is een festival voor jongeren in Rotterdam. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april geven Sanneke van Hassel en ik er een workshop verhalen schrijven bij de prachtige foto's van De Kracht van Rotterdam.
Wat is er op een foto te zien als je nog beter kijkt, waarvan gaat je fantasie op hol, en hoe maak je een verhaal? Kom luisteren en meedoen. Het beste verhaal wordt gepubliceerd!
De Schakel
09 Apr 2016

De Knitterary Night haalt de voorpagina van De Schakel, het nieuws- en advertentieweekblad voor Albrandswaard! Klik op de foto voor het leesbare artikel.
Knitterary Night on tour in Rhoon
02 Apr 2016


Foto Ronald Hooijmeijer

De eerste Knitterary Night on tour was op 1 april in Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon. Een fijne locatie, boeken, taart en een hutkoffer vol wol. De pers was ter plaatse en maakte een sfeerreportage.
Wegens succes herhaald
Op 13 mei aanstaande is de tweede Knitterary Night on tour bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys. Alle informatie vind je hier of hier.

BoekieBoekie 100
21 Mar 2016

Illustratie Jesse Strikwerda

De ongelofelijke avonturen van Jules Verne.
BoekieBoekie bestaat 100 nummers en 25 jaar! Ter ere van dat jubileum is er in de Kunsthal een BoekieBoekie tentoonstelling. Die werd op 19 maart geopend met de uitreiking van de stArt Award 2016.
Mijn Jules Verne gedicht 'Langzaam door de lucht', is een uittreksel van het boek 5 weken in een luchtballon op rijm. Lees het hier.

Boekenweek
07 Mar 2016
De boekenweek wordt een feest:
Zaterdag 12 maart, bibliotheek EDE met de Duitse dichters lezen uit ons brievenboek
Zondag 13 maart, café de Hommel VLAARDINGEN een nieuw kort verhaal testen op een argeloos publiek.
Vrijdag 18 maart, Ja, Wol ROTTERDAM de Knitterary Night waar ik werk lees van Alice Munro en nog een nieuw verhaal van eigen hand test.
Zaterdag 19 maart, Kunsthal ROTTERDAM lees ik voor bij de verjaardag van BoekieBoekie!
LesArt.Festival 2015
02 Nov 2015

Foto Klauspeter Sachau

Voor wie de briefwisseling in de Onderzeebootloods gemist heeft, er is nog een laatste kans in Dortmund. Op 5 november treden we op bij het LesArt.festival aldaar. Tijdens de 17e Dortmunder Lyriktag. 
Lezing en concert Onderzeebootloods
30 Oct 2015Foto's Arie Kers

Tijdens het laatste weekend van de tentoonstelling De Aanval in de onderzeebootloods op Heijplaat, waren Ellen Widmaier, Katharina Bauer, Daniel Dee en ik door het Goethe Instituut uitgenodigd om onder de Heinkel uit onze brieven voor te lezen.
Tijdens het eerste deel lazen we stukken uit de brieven. Tijdens het tweede deel speelde het Doelenkwartet het stuk Seven van Patrick van Deurzen en lazen wij gedichten voor. Daniel was helaas ziek, Patrick van Deurzen was bereid zijn teksten te lezen. Het was een eer om daar te staan en op een andere manier dan de tentoonstelling doet te laten zien dat 'in gesprek blijven' noodzakelijk is.
Scenes van een boek #2
11 May 2015Een nieuw filmpje gemaakt door Maritta Versnel. Dit keer doe ik research in de regen.

Scenes van een boek #1
04 Sep 2014


Ik werk offline. De hele roman ligt uitgelegd op de vloer. Maritta Versnel filmde het proces.
Ouder nieuws, van vroeger
01 Mar 2007
Kijk hier voor al wat is beleefd.