omslag Vliegen en andere vogels Poeziedebuut Bianca Boer Vliegen en andere vogels
omslag Troost en de geur van koffie Troost en de geur genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2008
 
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Welkom

Welkom op mijn site. Onder 'Over Bianca' vind je alles wat ik tot nu toe gepubliceerd heb. Voor mijn inspiratiebronnen en 'de muze' moet je zijn onder 'Bianca leest'. Bij 'Bianca geeft les' staat alles over cursussen en workshops die ik geef.

DUI Drei Geschichten
übersetzt von
Gregor Seferens
ENG Part of my short story Lasix
translated by Derek van Dassen

 

Radio Rijnmond: De Boekenstroom
14 May 2018
In het programma Rijnmond Nu op Radio Rijnmond is elke maand een uur gereserveerd voor boeken. Alek Dabrowski praat op 28 mei van 18:00-19:00 in De Boekenstroom over creatief schrijven. De vraag is: kun je schrijven leren? Ik kom vertellen over het vak van schrijfdocent. Het antwoord op de vraag is: ja, je kunt schrijven leren. 
Wat je dan leert en hoe, daarover gaan we in gesprek. Heerlijk.
Interview in 'De auteur'
08 May 2018
De Auteur

In het laatste nummer van 'De Auteur' het tijdschrift voor Vlaamse Letterkundigen, van maart 2018, staat onder andere een intervieuw met mij naar aanleiding van het winnen van de Poezieprijs van Oostende. Ik vertel alles over Het Begin, over mijn lievelingsauteurs en over de Amerikaanse Poeziepodcast waaraan ik verslaafd ben. Hier is een link naar de podcast Commonplace
Hier lees je pagina 1 en pagina 2 van het interview. Winnend gedicht.
Watergruwel
01 May 2018
Het klimaat verandert. In het Oude Westen valt soms in korte tijd zoveel regen dat het riool het water niet kan verwerken. Tropische regenbuien in het koude kikkerland. Wat kunnen we doen? Wordt het geen tijd om de dieren, de planten, de zon en de horizon ook een stem te geven? De Leeszaal heeft schrijvers Sanneke Van Hassel en Bianca Boer en theatermaker Lisette Janse gevraagd om samen met twee groepen bewoners van het Oude Westen naar woorden te zoeken. De verzamelde en zelfgemaakte verhalen, liedjes, gedichten, petitities worden -met muzikale hulp van gitarist Andreas Suntrop en neyspeler/electronicaman Cengiz Arslanpay- gepresenteerd op zondagmiddag 27 mei in de Leeszaal
Finissage Jan Wagner
25 Apr 2018
In galerie V'arts is tot en met 28 april de tentoonstelling van Jan Wagner te zien. Pasteltekeningen over vergangkelijkheid. Je blijft er naar kijken. Op zaterdag 28 april is de finissage. Ik ben uitgenodigd om gedichten voor te lezen. Ik lees onder andere Het lied voor de levenden. Weest welkom.
16:00-18:00, Galerie V'arts, Oostkousdijk 9c, Rotterdam
Schrijfweg
14 Apr 2018
Van 17 t/m 23 april schrijf ik in afzondering aan Draaidagen. Bijna af. 
Schrijfweek in Spanje
02 Apr 2018

Je kunt je weer opgeven voor de Schrijfweek in Spanje. Van 14-21 juli 2018 begeleid ik je bij het werken aan een verhaal. We praten over de korte verhalen van bekende schrijvers, lezen en leren van hun werk. We schrijven en verder hoeft er niets. Eten, drinken en een bed zijn inbegrepen. In Spanje heb je ongestoord tijd om je eigen verhaal te schrijven. 
Ik vind het een heerlijk vooruitzicht weer een groep te begeleiden.
Werk je lieveer aan iets dat je al hebt, en wil je manuscriptbegeleiding op locatie? Dat kan ook. Alle informatie vind je hier
Voor vragen mail: info @ biancaboer.nl
Rotterdams Kort
01 Apr 2018
Van januari tot mei draait het project Rotterdams Kort weer. Dit jaar voor het eerst georganiseerd door Passionate Bulkboek. Vijf schrijvers, Daphne Huisden, Raoul de Jong, Said el Haji, Sanneke van Hassel en ik, geven les op middelbare scholen in de stad. Met de foto's van De Kracht van Rotterdam verleiden we leerlingen om in hun verbeelding te duiken en een kort verhaal te schrijven. Ik kom hoogstpersoonlijk in zes klassen de fantasie op hol brengen. 
Op 3 april ben ik op het Montessori Lyceum, in Rotterdam
Expositie Geuzenmaand
08 Mar 2018
Vanmiddag was de opening van de tentoonstelling ter ere van de Geuzenpenning die op 13 maart uitgereikt wordt. Dit jaar gaat de penning naar de organisatie Girls Not Brides die kindhuwelijken wereldwijd tegen gaat. In museum Vlaardingen en Kade 40, is een tentoonstelling met werk van 15 kunstenaars. Curator Frans de Winter heeft met zorg werk geselecteerd dat iets te maken heeft met de rechten van vrouwen en meisjes. Tijdens de opening, vanmiddag, las ik het gedicht, Lied voor de levenden, dat ik ter ere van de opening schreef. Ik laat daarin 18 meisjes aan het woord. Mijn lied is gebaseerd op het gedicht van Jan Campert, Het lied der achttien dooden. 
Tot 31 maart kunt u gaan kijken in Museum Vlaardingen en Kade 40, in Vlaardingen.
Liefde tussen de lijnen
02 Feb 2018
In Oostende is komend weekend het festival Liefde tussen de lijnen. Een bruisend geheel. Een prachtige brochure. Ik mag komen lezen en al lijnen trekkend door de stad gaan. Zin in.
Knitterary Nights
27 Jan 2018
Gisteren, vrijdag 26 januari, was de tweede Knitterary Night van dit seizoen. Die was helemaal uitverkocht. Ik las een verhaal over het vallen van kinderen dat zo maar eens in een nieuw boek zou kunnen komen. 
Voor de laatste Knitterary Night zijn nog een paar kaarten. Ik broed alvast op een nieuw verhaal.
Winnaar Poëzieprijs van Oostende
21 Jan 2018
Gisteravond was de uitreiking van de 10e Poëziewedstrijd van de stad Oostende in België. Gisteravond hoorde ik dat mijn gedicht 'Laatst, in de ochtend' gekozen is tot het beste gedicht! 
De tweede prijs ging naar Paul Vincent voor zijn gedicht 'Noordnoordoost' en de derde prijs ging naar Astrid Arns met het gedicht 'Doorzichtig.'. Er verscheen een prachtig boekje met gedichten van de laatste tien. 
De rest van het weekend ging in een roes voorbij. 

Het gedicht lees je hier.
Op de website van de stad Oostende.
Met filmpje van Focus-wtv.
Stolz!
27 Nov 2017
Morgen wordt ons brievenboek gepresenteerd in de Stadtbibliothek in Dortmund! We lezen voor. 
Het is te bestellen bij Aesthesis Verlag voor maar €8,50.
In gesprek met Marcel Möring
01 Nov 2017
Tijdens de Literaire Salon op 12 november is er een speciale preview van het Rotterdamse festival Woordnacht. Marcel Möring leest mijn nog niet voltooide manuscript en met Hans Siberani als gespreksleider zullen wij over dat manuscript praten.
12 november, 13:30-16:30, €5,00 (geen pin aanwezig) Theater 't Kapelletje, Rotterdam 
Scenes van een boek #3
05 Sep 2016


Scenes van een boek #3
'Het schrijven van die roman beslaat inmiddels een vijfde van je leven,' zei een vriendin vrijdag tegen me. Tja, dat is waar en ik werk er nog steeds, -oke, weer- met plezier aan.
Twee jaar geleden maakten Maritta Versnel en ik samen Scenes van een boek #1 waarin het hele boek op de vloer ligt. Ik word nog steeds op feestjes aangesproken op die rol zwart papier.
Een jaar later kwam Scenes van een boek #2 waarin Maritta en ik op zoek gaan naar geschikt weiland voor een filmset.
Nu is het tijd voor Scenes van een boek #3 waarin ik in volledige afzondering werk aan de tweede versie. Ik was deze zomer twee weken te gast in het Literaturmuseum Haus Nottbeck. De tweede versie is een feit!

Alle filmpjes zijn gemaakt door CandyGo
Scenes van een boek #2
11 May 2015Een nieuw filmpje gemaakt door Maritta Versnel. Dit keer doe ik research in de regen.

Scenes van een boek #1
04 Sep 2014


Ik werk offline. De hele roman ligt uitgelegd op de vloer. Maritta Versnel filmde het proces.
Ouder nieuws, van vroeger
01 Mar 2007
Kijk hier voor al wat is beleefd.