omslag Vliegen en andere vogels Poeziedebuut Bianca Boer Vliegen en andere vogels
omslag Troost en de geur van koffie Troost en de geur genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2008
 
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Welkom

Welkom op mijn site. Onder 'Over Bianca' vind je alles wat ik tot nu toe gepubliceerd heb. Voor mijn inspiratiebronnen en 'de muze' moet je zijn onder 'Bianca leest'. Bij 'Bianca geeft les' staat alles over cursussen en workshops die ik geef.

DUI Drei Geschichten
übersetzt von
Gregor Seferens
ENG Part of my short story Lasix
translated by Derek van Dassen

 

Where did all my words go?
01 Jul 2017
In Galerie De nieuwe Gang in Beuningen is in de maand juli werk te zien van diverse kunstenaars. Hanneke van Broekhoven heeft voor de expositie nieuw werk gemaakt gebaseerd op een gedicht van mij. Op haar blog vind je foto's en een indruk van het proces. 
Op 30 juli lees ik in de galerie meer werk voor bij de handen van Rapunzel.
Klein Geluk in Schiedam
24 May 2017
De volkstuin bij Vijfsluizen is een minimaatschappij op zich. Hier komen bewoners, in alle soorten en maten, van alle rangen en standen en met bijbehorende verhalen, samen. Een van die bewoners is Wilhelmina de Ruiter, die al 25 jaar in het kerkoor zingt, en een verhaal heeft in mijn boek 'Troost en de geur van koffie'.
Zaterdag 17 en zondag 18 juni speelt Klein Geluk in Schiedam. Hier vind je alle info.
Gebeurtenissen...
19 May 2017
... van de afgelopen maand:
1 - een bevriende theatermaker vroeg of hij het verhaal 'In excelsis Deo' uit 'Troost en de geur van koffie' mocht gebruiken om er een theatertekst van te maken.
2 - een kunstenares die prachtig werk maakt van stof en draad vroeg me of ze een gedicht van me mocht borduren in een nieuw werk.
3 - een literair tijdschrift uit Belgie vroeg toestemming voor het herplaatsen van het gedicht 'in de beek drijft de baby'.
4 - Rainbow Pockets vroeg toestemming voor opname van het gedicht 'Middelbare schoolreunie' in een nieuwe bloemlezing.
5 - de Erasmus Universiteit  vroeg of ik een gedicht wil maken bij een kunstwerk.
Ja, ja, ja, ja en ja.
Voorlezen bij CALL010
08 May 2017
In een huiskamer voorlezen is lekker knus. Samen met Pim Wiersinga in een huiskamer voorlezen en over boeken praten is nog gezelliger. Iedereen kan erbij zijn, op 21 mei, ergens op de Heemraadsingel. Alle informatie vind je hier.
BoekieBoekie in LantarenVenster
01 May 2017
Op 13 mei is LantarenVenster het toneel voor de uitreikingen van de stArt Award en de Poem Express. Het nieuwe jaarboek: de Jungle BoekieBoekie wordt gepresenteerd! Samen met Arjen Heijboer doe ik twee liedjes.
Geboekt!
15 Apr 2017
Laat die heerlijke zomer maar komen... De cursus Verhalen Schrijven gaat door!
Ik heb mijn vlucht naar Spanje geboekt. Als je ook een week wilt komen schrijven, kun je me mailen op info[at]biancaboer.nl. Uitgebreide informatie vind je hier: www.biancaboer.nl/verhalenschrijven 
Cursus Verhalen Schrijven in Spanje!
31 Mar 2017
Verhalen Schrijven
Dit jaar geef ik toch ook gewoon de cursus Verhalen Schrijven in Spanje. Meerdere mensen vragen naar die cursus en omdat ik graag vertel over schrijven en de laatste tijd geweldige korte verhalen gelezen heb om te bespreken, ga ik het gewoon doen!
Schrijf je in en schrijf in een week een kort verhaal. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden.
Manuscriptbegeleiding
Er is dit jaar ook de mogelijkheid voor max. 2 mensen om intensieve begeleiding bij je manuscript te krijgen. Dus ben je al een eind maar zit je vast, we komen er samen uit op de berg.
Uitgebreide informatie vind je hier.
Laatste knitterary night
21 Mar 2017
Op 31 maart is de laatste Knitterary Night voor de zomerstop. En wat is er lekkerder dan onder het genot van het maken van een luchtig lentevest luisteren naar lugubere literatuur. Kaarten vind je hier.
Dag van de Literatuur
15 Mar 2017
De Dag van de Literatuur was: 5.000 middelbare scholieren in een gonzende Doelen. Het was: verhalen, gedichten, zelfs strips en loslopende auteurs.
De meest bijzondere verhalen van leerlingen van het verhalenproject van De Kracht van Rotterdam waren ook te horen. Een groot feest!
Writersblock
20 Feb 2017
Op zondag 5 maart lees ik gedichten bij Writersblock in Utrecht.
Avond van de taal
16 Feb 2017
Aanstaande woensdag lees ik voor bij de 'De avond van de taal' van de Theaterhavovwo in Rotterdam. Samen met leerlingen die bij nederlands gedichten en verhalen hebben geschreven. Ik heb er nu al zin in.
Ik weet nog zo goed hoe dat soort avonden op mijn middelbare school waren. Doodeng en geweldig.
Dag van de Literatuur
01 Feb 2017
Op 9 maart is de Dag van de Literatuur. Met de Kracht van Rotterdam zijn Daphne, Sanneke, Said, Raoul en ik uitgenodigd om voor te lezen. Ook lezen de leerlingen die de meest bijzondere verhalen uit deze editie van het Scholenproject schreven hun verhaal voor. Dat wordt bijzonder. 
Kantoor
27 Dec 2016

Ik vond een kantoor. Al leek het of het mij vond, want het is precies waar ik naar zocht. Hier schrijf ik mijn boek af.
Scenes van een boek #3
05 Sep 2016


Scenes van een boek #3
'Het schrijven van die roman beslaat inmiddels een vijfde van je leven,' zei een vriendin vrijdag tegen me. Tja, dat is waar en ik werk er nog steeds, -oke, weer- met plezier aan.
Twee jaar geleden maakten Maritta Versnel en ik samen Scenes van een boek #1 waarin het hele boek op de vloer ligt. Ik word nog steeds op feestjes aangesproken op die rol zwart papier.
Een jaar later kwam Scenes van een boek #2 waarin Maritta en ik op zoek gaan naar geschikt weiland voor een filmset.
Nu is het tijd voor Scenes van een boek #3 waarin ik in volledige afzondering werk aan de tweede versie. Ik was deze zomer twee weken te gast in het Literaturmuseum Haus Nottbeck. De tweede versie is een feit!

Alle filmpjes zijn gemaakt door CandyGo
Scenes van een boek #2
11 May 2015Een nieuw filmpje gemaakt door Maritta Versnel. Dit keer doe ik research in de regen.

Scenes van een boek #1
04 Sep 2014


Ik werk offline. De hele roman ligt uitgelegd op de vloer. Maritta Versnel filmde het proces.
Ouder nieuws, van vroeger
01 Mar 2007
Kijk hier voor al wat is beleefd.