droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Schrijfweek in Italië

Een nieuw avontuur!NIEUW NIEUW NIEUW

Nieuwe data: 13 mei t/m 20 mei 2023!

De nieuwe data voor 2023

Verhalen schrijven bij Camping Suasa
De eigenaresse van Camping Suasa, Dora, ken ik al heel lang. In 2019 is ze met haar man en kinderen naar Italië geemigreerd, en in 2023 organiseren we opnieuw samen een schrijfweek op haar camping. Zo leuk.Inhoud van de cursus

Een week lang gesprekken hebben over schrijven, over taal en allerlei schrijftechnieken terwijl je niet na hoeft te denken over eten drinken of een bed om in te slapen. In 2023 geef ik een week lang verhalen schrijven. We beginnen met korte oefeningen, we lezen verhalen van andere schrijvers, we lezen elkaars werk en aan het eind van de week gaat iedereen naar huis met een fonkelnieuw kort verhaal.

Ik, Bianca
Ik leef voor verhalen, ik knap altijd op van een mooi gedicht en in een goede roman verdwijn ik. Bij intrigerende tekst, in welk genre dan ook, begin ik te pluizen en te pielen om erachter te komen wat de schrijver precies aan het doen is en wat ik daarvan kan leren.
Binnenkort verschijnt mijn nieuwe dichtbundel in het Nederlands en in het Duits en ik werk aan een verhalenbundel.
De verschillende stadia van het schrijven ken ik goed. Als schrijfdocent heb ik de afgelopen vijftien jaar al heel wat werk van anderen gelezen en dat verveelt nooit. Om aan mensen te leren wat ze allemaal met tekst kunnen maken is ontzettend leuk. Schrijfweken zijn voor mij altijd bijzonder. Ik ben blij dat ik dit jaar voor de tweede keer een schrijfweek bij camping Suasa in Italië ga geven!
7-daagse cursus Verhalen schrijven

Tijdens de cursusweek duik je diep in je eigen werk. Of je nu vergevorderd bent of nog beginnend, ik begeleid iedereen op zijn of haar eigen niveau. In de eerste dagen geef ik verschillende oefeningen om de pennen warm te krijgen. En ondertussen werk je aan je eigen verhaal. Een verhaal dat al in je hoofd zit, of iets helemaal nieuws, dat maakt niet uit. Hoofdzaak: in de schrijfweek is er schrijffocus. (schrijffocus ja, ik wil altijd nog eens een nieuw woord aan Van Dale toevoegen)
Uiteraard bespreken we de voortgang en het werk in de groep. Dat levert waardevolle gesprekken en inzichten in je werk op. Zo leer je ook van je mede-cursisten en hun werk.

Voor wie?
Beginnende schrijvers, aanstormende schrijvers, traag startende schrijvers, uitstellende schrijvers, schrijvers die al meerdere cursussen deden, schrijvers… zijn van harte welkom.

Waar?
Deze week is op Camping Suasa in een vallei van rust tussen de heuvels van het Italiaanse platteland in Le Marche. Back to basic, terug naar de natuur. Weg van je dagelijkse routine en alle ruimte om op een gezamenlijk avontuur te gaan.
Tijdens de Schrijfweek krijg je een eigen tent (of je deelt een met een vriend of vriendin). Alle tenten zijn voorzien van comfortabele opgemaakte bedden. Een fijne plek om je terug te trekken.
Meer informatie over de accommodaties en camping vind je hier.

Wat kost het?
De kosten voor schrijfweek zijn €999,00 per persoon. Je verblijft met twee personen in een grote tent met twee slaapkamers. De prijs is inclusief de 7 overnachtingen, maaltijden en de cursus. Je kunt je inschrijven via mij of via de camping. 

Er wordt iedere dag gezorgd voor ontbijt, lunch en Italiaans diner. De maaltijden zijn op verzoek vegetarisch en grotendeels met lokale producten bereid. Er is water, koffie & thee. Op de camping kan verder gebruik gemaakt worden van het ruime buitenzwembad, de douches en afwasplekken, de vuurplaats, natuurspeeltuin en overige voorzieningen. Wifi is beschikbaar voor wie dat wil. Het is mogelijk om gebruik te maken van een wasmachine tegen een kleine vergoeding.
Heb je vragen over de cursus, mail mij op info@biancaboer.nl. Heb je vragen over de camping of het verblijf mail Dora van Camping Suasa.